Veelgestelde
vragen

Kan je het antwoord die je zoekt niet vinden? Neem contact op met ons.

Ik heb na mijn betaling geen bevestigingsmail ontvangen?

Ons systeem registreert alle reservaties. Controleer zeker eens je SPAMbox / folder of je ongewenste e-mails. Als je binnen de 24 uur geen bevestiging kreeg van ons ticketingsysteem, dan kan je zich richten tot onze helpdesk, middels het contactformulier, of onze socials.

Waar kan ik parkeren?

Wij hebben een heel beperkte parking. Er kunnen amper 50 wagens op staan. Dit zullen voornamelijk wagens zijn van de organisatie en de comedians. Meerlaan 48, 9620 Zottegem en het Administratief Centrum Sanitary zijn de beste opties op 5 minuten wandelen van de evenementenhal.

Mag ik parkeren op de stoep?

Neen, het is verboden om je wagen te parkeren op het trottoir, en binnen de bebouwde kom op de verhoogde bermen, behalve wanneer plaatselijke reglementeringen dit toelaten -Koninklijk Besluit van 01/12/75 (het Verkeersreglement)-. Er is elk jaar opnieuw extra controle tijdens ons humorfestival, dus bespaar uzelf een boete van € 116,00 (of meer) door reglementair te parkeren.

Ik ben mijn ticket kwijt geraakt, wat nu?

Je kan je ticket altijd opnieuw downloaden via de ontvangen e-mail. Als dit je probleem niet oplost, kan je ons bereiken via het contactformulier of via onze socials. Onze helpdesk helpt u zo snel mogelijk verder. Wij proberen je vraag binnen de 24 uur te beantwoorden.

Kan ik nog tickets kopen aan de kassa?

Helaas, onze evenementen zijn de laatste jaren volledig uitverkocht. Je doet er dus goed aan om je tickets op voorhand aan te kopen. Je kan daar dit jaar ook meteen je stoel bij reserveren.

Ik weet mijn stoelnummer / rijnummer niet meer.

Het is een beetje zoals bij Kinepolis. We hebben elke stoel en rij een nummer gegeven. Je kan alle gegevens terugvinden op je ticket (en in de bijhorende e-mail).